Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Leśne rydze z patelni

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rydze 1 kg
tłuszcz
masło 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Leśne rydze z patelni

Największą sztuka w tym przepisie jest znalezienie w lesie tych grzybów.Ale ja swoje miejsce na rydze mam i uwielbiam je podane według tego przepisu:)
Rydze czyścimy,opłukujemy,odcinamy trzonki i wkładamy na mocno rozgrzany tłuszcz,smażymy z obu stron.Tłuszcz zlewamy,dodajemy masło,doprawiamy i podajemy z pieczywem.Polecam.Pycha:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gacopierz23 10.11.2011 11:20
zjadłabym
Wacław 12.10.2011 10:34
smaczne
Rybciia 08.10.2011 17:34
pycha
piotereq 10.07.2011 10:45
pycha
marta1371 02.07.2011 14:43
Na pewno pyszne,chętnie bym wypróbowała tylko gdzie ja znajdę rydze
Justyna Jussstiii 30.04.2011 13:36
super
Justyna Jussstiii 30.04.2011 13:36
super
Justyna Jussstiii 30.04.2011 13:36
super
Krystyna32 10.04.2011 07:53
pycha
Magdalena1110 01.04.2011 07:20
pychotka
Robert10 24.03.2011 12:59
smaczne
joanna77 21.03.2011 11:27
pewnie pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak