Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

naleśniki z kiełbasą i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 150 g
jaja 1 szt
mleko 150 ml
woda 125 ml
kiełbasa 200 g
pieczarki 200 g
cebula 80 g
tłuszcz 45 g
ser tylżycki 50 g
masło 30 g
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: naleśniki z kiełbasą i pieczarkami

Wodę wymieszać z mlekiem,dodać jajko,szczyptę soli,mąkę wymieszać ciasto.Z ciasta usmażyć naleśniki.Kiełbasę,pieczarki i cebulę pokrajać w cienkie paseczki i udusić na tłuszczu.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Przygotowanym nadzieniem smarować naleśniki,zwijać lub składać w dowolny kształt,układać w rondlu lub na ogniotrwałym półmisku,skropić masłem,posypać startym serem,zapiec w piekarniku.Podawać z dowolną surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak