Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zrazy z pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka wieprzowa
pieczarki
sól
pieprz
olej
margaryna
Kucharek przyprawa uniwersalna
mąka
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Zrazy z pieczarkami

Szynkę pokroić na plastry i je rozbić, popieprzyć i posolić z obu stron. Pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na oleju, doprawić solą i pieprzem. Nastepnie pieczarki nakładać w środek mięsa i zwijać zrazy, spiąć wykałaczką. Smażyć na margarynie i podlewać wodą by się nie przypaliły. Sos posypać lekko kucharkiem, a gdy zrazy będą dobre zaciągnąć wodą z mąką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 16.07.2012 20:04
fajny przepis.
SYLKA 02.07.2012 20:08
super
mirosława4 25.08.2011 17:49
super
Mati13 02.07.2011 09:57
świetne
marchewka 12.04.2011 23:31
może być smaczne
agnieszka137 21.03.2011 11:37
apetyczne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak