Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkie kluchy z mięsem

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gotowane 25 dag
bułka czerstwa 1
cebula
olej
ziemniaki 1 kg
mąka 40 dag
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkie kluchy z mięsem

przygotować farsz;bułkę namoczyć w wodzie,cebulę zeszklić,mięso,odciśniętą bułkę,cebulkę zemleć dodać jajko,sól pieprz wyrobić na jednolita masę.Ziemniaki ugotować,zemleć.Wyłożyć na stolnicę,dodać mąkę jajko sól,zagnieść ciasto.Z ciasta uformować wałek kroić na kawałki,kształtować na dłoni placuszek nałożyć farsz mięsny zlepić,ufomować kulkę lub wałek wrzucać do wrzącej osolonej wody.Gdy sie zagotują odkryć i gotować 4-5 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 30.10.2012 20:11
no faktycznie - wielkie! ale jakie dobre muszą być...;))
krokodyl 28.04.2012 00:23
zabieram i przy najbliższej okazji "staremu" zrobię :) ciekawe czy pęknie :)))
eli82 09.03.2012 17:53
fajne!
dianix 01.01.2012 12:26
polane tluszczykiem, pyszota
kate.500 10.06.2011 08:42
wyglada b apetycznie
Robert10 07.04.2011 16:12
to ja poproszę taki duuży talerz tych pyszności
IZABELA29 28.03.2011 09:45
takie lubię
Dorota59 21.03.2011 12:13
ale wielgaśne-w sam raz dla mojego męża-pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak