Sposób przygotowania

przygotować farsz;bułkę namoczyć w wodzie,cebulę zeszklić,mięso,odciśniętą bułkę,cebulkę zemleć dodać jajko,sól pieprz wyrobić na jednolita masę.Ziemniaki ugotować,zemleć.Wyłożyć na stolnicę,dodać mąkę jajko sól,zagnieść ciasto.Z ciasta uformować wałek kroić na kawałki,kształtować na dłoni placuszek nałożyć farsz mięsny zlepić,ufomować kulkę lub wałek wrzucać do wrzącej osolonej wody.Gdy sie zagotują odkryć i gotować 4-5 minut.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    ale wielgaśne-w sam raz dla mojego męża-pycha
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takie lubię
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    to ja poproszę taki duuży talerz tych pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    wyglada b apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    dianix

    polane tluszczykiem, pyszota
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli82

    fajne!
  • 1
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    zabieram i przy najbliższej okazji "staremu" zrobię :) ciekawe czy pęknie :)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata22

    no faktycznie - wielkie! ale jakie dobre muszą być...;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !