Sposób przygotowania

Galaretki rozpuścić w 750 ml gorącej wody. Dokładnie rozmieszać i pozostawić do ostygnięcia.

Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody, ostudzić.

Schłodzoną śmietanę 36% przelać do szklanego naczynia i ubić z cukrem pudrem. Dodać rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszać. Banany obrać, pokroić w talarki i zmiksować. Połączyć banany i bitą śmietanę.

Biszkopty ułożyć na dnie tortownicy. Wyłożyć przygotowaną masę śmietanowo-bananową. Polać tężejącą galaretką i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gryczyn

    Uwielbiam takie ciasta. Dzięki za przepis.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    ale fajnie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    malenkaaa_85

    Pysznosci:-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    super ciasto
  • 3
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    wygląda przepysznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    bananowe - cudownie! bede probowac! Swietne robisz te ciasta :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    Podoba mi się ten przepis, na pewno go wypróbuję:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pi?knie wygl?da
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Na jaką to jest blache ?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !