Sposób przygotowania

Sporządzić ciasto naleśnikowe:mleko wymieszać z wodą,dodać 2jajka,mąkę wymieszać,upiec na rozgrzanym tłuszczu naleśniki.Mięso udusić.Bułkę czerstwą namoczyć w sosie wytworzonym w czasie duszenia.Cebulę podsmażyć na tłuszczu.Mięso,namoczoną bułkę i podsmażoną cebulę zemleć w maszynce do mięsa.Nadzienie przyprawić do smaku solą i pieprzem.Usmażone naleśniki posmarować nadzieniem,zwinąć w rulon o bokach zamkniętych,panierować i smażyć na tłuszczu.Podawać z surówkami lub jako gorąca przekąskę z barszczem czewrwonym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !