Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka mediolańskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 25 dag
cukier 15 dag
skórka cytrynowa 1 łyżka
jajko 3 szt
mąka 50 dag
migdały 30 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka mediolańskie

Masło utrzeć napuszysty krem, dodać cukier , skórkę z cytryny i jajka.Dokładnie wymieszać z niewielką ilością mąki.Dodać resztę mąki idokładnie wyrobić ciasto.Odstawić do schłodzenia . Ciasto rozwałkować naposypanej mąką stolnicy i foremkami wykroić kształty.Z wierzchu przybrać migdałami.Żółtko wymieszać z 2 łyżkami wody i szczyptą soli. Ciasteczka posmarować , ułożyć nablasze i piec w gorącym piekarniku ok. 15 minut w temp.200 stopni na jasnozłoty kolor.Jeszcze ciepłe zdjąć z blachy i ostawić do schłodzenia .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 02.04.2011 23:02
Fajne
Marta92 22.03.2011 13:09
KIEDY ROBIMY ;) ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak