Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę ok. 1 x 1 cm. Wkładamy do miski z wodą i dokładnie płuczemy. Odcedzamy i pozostawiamy do odcieknięcia. Na zimną patelnię wlewamy olej, wrzucamy czosnek (nie obrany) i smażymy 15 sekund od momentu, gdy czosnek zacznie skwierczeć. Wyjmujemy czosnek, wrzucamy ziemniaki. Smażymy (od czasu do czasu mieszając), aż nabiorą złotego koloru (ok. 25 minut). Wyjmujemy na durszlak lub papierowy ręcznik. Podajemy posypane Kucharkiem, ziołowym pieprzem i polane ketchupem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    ładnie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !