Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa z jajkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 1/2 litra
marchewka 2 sztuki
seler mały kawałek
pieczarki 6 sztuk
śmietana 2/3 szklanki
natka pietruszki
sól
przyprawa do zup
żółty ser 10 twardy
jajko ugotowane na twardo 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa z jajkami

Warzywa i pieczarki czyścimy,płuczemy,kroimy w paseczki,podsmażamy,zalewamy wrzącą wodą,solimy i gotujemy.Ugotowaną łączymy ze śmietaną,posiekanymi jajkami i startym żółtym serem.Jeszcze raz zagotowujemy,posypujemy natka pietruszki i doprawiamy do smaku.Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 03.02.2012 00:08
super
romanrafal
romanrafal 20.01.2012 16:41
pyszne
ziutula
ziutula 20.11.2011 21:22
fajna odmiana jarzynowej...
Adamorek 16.11.2011 09:44
ciekawa
Wacław 02.11.2011 08:33
smaczna zupa
aga130982 06.10.2011 20:23
mniam
Justyna Jussstiii 28.05.2011 08:31
smaczne
ronald88 02.05.2011 08:01
super pomysł
Ania67 24.03.2011 14:59
takiej jeszcze nie jadlam
Robert10 24.03.2011 13:02
taką lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak