Sposób przygotowania

Pierś z kaczki oprawić,natrzeć przyprawami i Skórę ponacinać robiąc kratkę.Przyrumienić na rozgrzanym maśle.Dodać drobno posiekaną marchewkę,sok z cytryny i połowę bulionu mięsnego.Dusić minutkę,Dodać połowę miodu,malin a następnie połowę mąki.Doprawić i dodać pozostały bulion,miód,maliny i mąkę.wszystko dusić jeszcze o..k 5 minut.Kaczkę zdjąć z patelni .Ugotować makaron z dodatkiem soli i oliwy.Odcedzić i wyłożyć na talerze.Kurczaka pokroić wzdłuż na kawałki ok.5 cm.Makaron polać sosem i ułożyć na nim kawałki kaczki.

Komentarze

  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Na wakacje pojadę na kaczki z przepisem w torbie ..hihi....
  • 3
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    uwielbiam kaczuchę:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    pyszna ,też bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super obiadek
  • 3
    original
    Opublikowano

    Pani Domu

    fajny pomysł na kaczusię
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Pyszne danie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !