Sposób przygotowania

Ryby opłukujemy,obsuszamy bibułką i obtaczamy w mące.Otrzepujemy nadmiar maki z kawałków ryby i układamy jeden przy drugim.Słoninę kroimy na małe kosteczki i topimy na patelni na chrupiące skwarki.Skwarki wyjmujemy a na tłuszczu ze słoniny smażymy ryby około 10 minut.Smażąc cały czas przesuwamy je delikatnie po patelni aby nie przywarły.Po około 4 minutach ryby przewracamy,solimy i posypujemy pieprzem.Usmażone układamy na podgrzanych talerzach.Skwarki szybko podgrzewamy na pozostałym tłuszczu i posypujemy nimi rybę.Przybieramy cytryną i natka pietruszki.

Komentarze

  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Interesujący przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    tak jeszcze nie smażyłam
  • 1
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    fajny pomysł
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    LuKaSz4761

    super pomysł muszę spróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    pyszna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    magmonika1995

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !