Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra smażona na słonince

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 4 porcje po 25 dkg
mąka
słonina 15 dkg
sól
cytryna
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra smażona na słonince

Ryby opłukujemy,obsuszamy bibułką i obtaczamy w mące.Otrzepujemy nadmiar maki z kawałków ryby i układamy jeden przy drugim.Słoninę kroimy na małe kosteczki i topimy na patelni na chrupiące skwarki.Skwarki wyjmujemy a na tłuszczu ze słoniny smażymy ryby około 10 minut.Smażąc cały czas przesuwamy je delikatnie po patelni aby nie przywarły.Po około 4 minutach ryby przewracamy,solimy i posypujemy pieprzem.Usmażone układamy na podgrzanych talerzach.Skwarki szybko podgrzewamy na pozostałym tłuszczu i posypujemy nimi rybę.Przybieramy cytryną i natka pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magmonika1995 10.04.2012 13:03
ciekawy przepis
rutynka 07.12.2011 09:51
pyszna
Tika4444 11.10.2011 12:03
fajny przepis
LuKaSz4761 27.09.2011 16:14
super pomysł muszę spróbować
Ania67 20.06.2011 08:53
fajny pomysł
Justyna Jussstiii 28.05.2011 08:30
pycha
ronald88 22.05.2011 09:11
pyszna
anja3107 09.05.2011 11:39
pyszna
owca441 20.04.2011 21:04
tak jeszcze nie smażyłam
RenataZ-et 25.03.2011 19:26
Interesujący przepis
Mysiunia 23.03.2011 19:03
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak