Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z wątróbki

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka 200 g
cebula 1 sztuki
olej 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 łyżek
jajko 1 sztuki
mąka 2 łyżki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z wątróbki

cebulę obrać drobno pokrajać wątróbkę obrać z błon pokrajać podsmażyć dodać cebulę usmażyć wystudzić zemleć połączyć z jajkiem i tartą bułką doprawić Z przygotowanej masy formować małe kulki wielkości czereśni otaczać w mące i gotować na wrzącej wodzie około 9 minut i wyjąć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak