Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z łoju

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łoju 150 g
szpik kostny 50 g
natka pietruszki 1 łyżki
jajko 2 sztuk
mąka 1 łyżka
sól 1 szczypta
Gałka muszkatołowa mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z łoju

łój oczyścić z błon i powięzi zemleć razem ze szpikem utrzeć z jajkami bułką tartą i posiekana natką doprawić Z przygotowanej masy formować małe kulki wielkości czereśni otaczać w mące i gotować na wrzącej wodzie około 9 minut i wyjąć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak