Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety z ziemniaków i mięsa mieszanego

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 320 g
wołowina bez kości 125 g
cebula 50 g
mąka ziemniaczana 20 g
tłuszcz 80 g
sól do smaku
pieprz do smaku
wieprzowina 320 (bez kości)
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety z ziemniaków i mięsa mieszanego

Ziemniaki umyć,ugotować w skórce.Mięso opłukać,zemleć wraz z obranymi,przestudzonymi ziemniakami i cebulą.dodać przyprawy oraz mąkę ziemniaczaną,masę wymieszać i wyporcjować.Kotlety obtoczyć w bułce tartej,nadając im kształt owalny.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu.Podawać z sosami,jarzynami i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak