Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z ryb

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z ryby 200 g
cebula 1 sztuki
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
natka pietruszki 1 szczypta
mąka 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z ryb

cebulę obrać opłukać drobno pokrajać usmażyć zemleć razem z rybą wymieszać z żółtkiem bułką tartą pokrajaną natką i ubitą pijaną z białek doprawić
Z przygotowanej masy formować małe kulki wielkości czereśni otaczać w mące i gotować na wrzącej wodzie około 9 minut i wyjąć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak