Sposób przygotowania

Wołowinę pokroić na plastry, obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju z obu stron. W garnku zagotować wodę z liściem laurowym, zielem i kucharkiem, do wrzątku wrzucić odsmażone mięso, następnie pokrojoną w kostkę cebulę i dusić. Gdy mięso będzie stawało się miękkawe to dać paprykę i czosnek przeciśnięty przez praskę i dusić do miękkości . Pilnować by woda nie wyparowała w całości. Wołowina dobrze smakuje z surówką z czerwonej kapusty i z ziemniakami. Smacznego!!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Wołowinkę też czasami robię:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    najlepsze takie proste danie...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo dobry obiad :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    super :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Najlepsza jest prostota.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !