Sposób przygotowania

Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, wstawić do lodówki. Przygotować masę serową: żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać ser i budyń, zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywno, rodzynki wymieszać z mąką, wraz z białkami dodać do sera, wymieszać. Masa kokosowa: białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do momentu, aż cukier przestanie być wyczuwalny. Wsypać kokos i dokładnie wymieszać. Na wyłożoną papierem średnią blachę do ciasta włożyć cienko rozwałkowane ciasto, następnie masę serową i kokosową. Piec 60 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    uwielbiam serniki, a ten wygląda przepysznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    kulinarne cudo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    Nie za mało mąki do tego ciasta?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !