Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik z kokosem

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
margaryna 0,5 kostki
smalec 0,5 kostki
mąka pszenna 0,5 szklanki
żółtko jajek 2 szt
śmietana 18 proc 2 łyżki
jajko 4 szt
cukier 1 szklanka
rodzynki 0,5 szklanki
mąka 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 25 dkg
białko 2 szt
cukier 1/4 szklanki
budyń waniliowy 1 opakowanie
budyń śmietankowy 1 z cukrem
twaróg 1 (mielony)
masa Kokosowa

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z kokosem

Z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Uformować kulę, wstawić do lodówki. Przygotować masę serową: żółtka utrzeć z cukrem do białości, dodać ser i budyń, zmiksować na gładką masę. Białka ubić na sztywno, rodzynki wymieszać z mąką, wraz z białkami dodać do sera, wymieszać. Masa kokosowa: białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i ubijać do momentu, aż cukier przestanie być wyczuwalny. Wsypać kokos i dokładnie wymieszać. Na wyłożoną papierem średnią blachę do ciasta włożyć cienko rozwałkowane ciasto, następnie masę serową i kokosową. Piec 60 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 18.06.2016 09:37
Nie za mało mąki do tego ciasta?
hastalavista 22.04.2011 00:40
kulinarne cudo
aguus 21.03.2011 13:09
uwielbiam serniki, a ten wygląda przepysznie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak