Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dobry swojski makaron domowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 450 gram
jajko 4 szt
oliwa 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Dobry swojski makaron domowy

Na stolnicę przesiać mąkę,zrobić dołek i wlać do niego 4 roztrzepane widelcem jajka i oliwę z oliwek.Widelcem lub dłonią stopniowo wyrabiać ciasto,aż do połączenia się składników.Energicznie wyrabiać przez 10 minut.Odstawić na 25 minut.Rozwałkować tak cienko,jak to tylko możliwe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.12.2013 08:29
robię go co sobotę by był na niedzielę do rosołku
alaaa 01.12.2013 16:25
domowy najlepszy
Ada-Gaba 26.08.2013 07:58
najlepszy domowy
Seba 07.08.2013 10:44
Uwielbiam domowy makaron
Wacław 11.07.2013 10:05
taki makaron to ja bardzo lubię :)
Wafelek2601 03.05.2013 23:16
Taki jest najlepszy!
Grazyna0211 20.03.2013 14:06
zgadzam się taki domowy jest najlepszy
anemon 19.03.2013 13:21
Nie ma to jak domowy.
Dorian 06.03.2012 11:34
domowy najlepszy
agogo2 23.02.2012 21:46
super
Sylwia56
Sylwia56 19.08.2011 19:36
pycha
smakoszek 03.07.2011 22:11
bardzo lubię rosołek ze swojskim makaronem
Krystyna32 11.05.2011 09:27
polecam
IZABELA29 30.03.2011 09:17
tez co sobotę go robię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak