Sposób przygotowania

Ciasto:
Do utartego na puch masła i cukru pudru dodajemy, cały czas ucierając (robotem),po jednym żółtku.Gdy składniki się połączą,wlewamy,w mniejszych porcjach, śmietanę i nadal ucieramy. Dodajemy siejąc przez sito obie mąki wymieszane z budyniem i proszkiem do pieczenia.Ciasto wyrabiamy przez 5 minut.Pod koniec dodajemy pianę ubitą z białek i łączymy z ciastem.

Ciasto dzielimy na 2 części. Jedna część to ciasto białe, do drugiej części ciasta dodajemy kakao.

Wlewamy do foremek babkowych i posypujemy płatkami migdałowymi.

Po upieczeniu zimne babki polewamy sosem wiśniowym.
Temperatura pieczenia: 1750C
Czas pieczenia: 45minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Świetne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Pyszniutkie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Proste i szybkie i na pewno smaczne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !