Sposób przygotowania

* por - 10 sztuk
* pomidory - 4 sztuki
* rosół - 1/2 l
* szynka lub mięso z kurczaka - 300 g
* żelatyna - 50 g
* majonez
* kapary
* korniszony
* sałata
* sól, pieprz - do smaku

Białą część por dokładnie umyć i gotowac ok. 20 minut. Odcedzić i pokroić. Pomidory obrać ze skórki i pokroić w plasterki, szynkę pokroić w paseczki.
Formę keksową wylać na ok. 1 cm warstwą żelatyny rozpuszczonej w rosole i schłodzić chwilę w lodówce. Następnie układać warstwami por, szynkę i pomidory zalane żelatyną i tak warstwami zalewać i schładzać.
Gdy już galareta zastygnie wyjąć ją z formy, pokroić, umieścić na sałacie. Majonez wymieszać z kaparami i pokrojonymi korniszami. Podawać do galarety.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Mariusz10

    fajna galaretka
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !