Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebula faszerowana

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 12 sztuk
kiełbasa 600 g
pomidory 500 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cebula faszerowana

* cebula - 12 sztuk
* kiełbasa - 600 g
* pomidory - 500 g
* sól, pieprz - do smaku
* grzyby - 300 g
* piwo - 4 łyżki
* natka pietruszki

Cebulę obrać i dusić pod przykryciem ok 20 minut, wystudzić.
W międzyczasie kiełbasę pokroić, usmażyć.
Grzyby ugotować, pokroić, połączyć z kiełbasą i pokrojoną pietruszką.
Cebulę wydrążyć. Środki cebuli wymieszać z resztą farszu po czym napełnić nim każdą cebulę. Układać w naczyniu nadającym się do zapiekania razem z pomidorami.
Dusić na minimalnym ogniu przez ok. 20 minut po czym dolać piwa i na każdą cebulę położyć po plasterku wędzonki.
Przełożyć do piekarnika i zapiekać w temperaturze 180 stopni przez około 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 21.03.2011 08:14
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak