Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Poncz cytrusowo - korzenny

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mandarynki 2 szt
limonka 1 szt
cytrynka 1 szt
pomarańcza 11 szt
Goździki całe Prymat 6 szt
kardamon 2 ziarna
anyż 1 gwiazdka
herbata czarna 4 łyżki
woda 1 l
cukier 6-8 łyżek
imbir świeży 4 cm
wino czerwone 1 butelka

Przepis i sposób przygotowania na: Poncz cytrusowo - korzenny

Wrzątek posłodzić, zalać nim herbatę, goździki, kardamon i anyż, odstawić na 10 minut. Cytrusy i imbir umyć, pokroić w plasterki, wrzucić do szklanego naczynia. Zalać winem i odcedzoną herbatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 25.01.2015 12:38
szybka poncz dla niespodziewanych gości
jolaxa 26.05.2011 22:23
pycha
dorota20w 10.04.2011 00:51
dziękuję :)
Zoso 30.03.2011 20:49
wygląda super
dorota20w 22.03.2011 17:59
dziękuję :) po więcej zapraszam na http://smakuje.blox.pl
halinka1011 21.03.2011 08:25
świetny przepis
patusia 21.03.2011 02:08
Fajny przepis, tyle smaków - na pewno musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak