Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Budyń z brukselki z ryżem i kiełkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

brukselka 60 dkg
ryż brązowy 1 szkl
mleko 2 szkl
białko 4 białka
zielona pietruszka 3 łyżki[posiekana]
masło 3 łyżki
starty ser 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smaku
cukier 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
kiełki pszenicy 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Budyń z brukselki z ryżem i kiełkami

Ryż ugotować w mleku na sypko,brukselkę ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 1/2 łyżki cukru,przygotować formę,posmarować olejem,posypać bułką tartą,masło utrzeć z tartym serem,ryżem,brukselką,dodać kiełki i zieleninę,dokładnie wymieszać,doprawić masę do smaku solą i pieprzem,z białek ubić pianę z resztą cukru,dodać do masy lekko mieszając ,wyłożyć do formy masę i gotować około 1 godziny w naczyniu z wodą,podawać można z sosem pomidorowym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 21.03.2011 08:24
świetny przepis
patusia 21.03.2011 02:10
Bardzo interesujący przepis. Na pewno musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak