Sposób przygotowania

Ryż ugotować w mleku na sypko,brukselkę ugotować w lekko osolonej wodzie z dodatkiem 1/2 łyżki cukru,przygotować formę,posmarować olejem,posypać bułką tartą,masło utrzeć z tartym serem,ryżem,brukselką,dodać kiełki i zieleninę,dokładnie wymieszać,doprawić masę do smaku solą i pieprzem,z białek ubić pianę z resztą cukru,dodać do masy lekko mieszając ,wyłożyć do formy masę i gotować około 1 godziny w naczyniu z wodą,podawać można z sosem pomidorowym .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    patusia

    Bardzo interesujący przepis. Na pewno musi być pyszne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halinka1011

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !