Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z pieczonej dyni z fetą i grzankami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 30 dag
ser feta 20 dag
litrki pietruszki duża garść
sól
pieprz
chleb na zakwasie 3 kromki
oliwa
suszone płatki czosnku 1 lyżka
ocet balsamiczny 1 łyżka
olej z orzechów włoskich 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z pieczonej dyni z fetą i grzankami

Dynię obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, polewamy łyżką oliwy, oprószamy sola i pieprzem, mieszamy i układamy w delikatnie nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w piekarniku ok 10-15 min (w zależności od gatunku dyni) aż będzie miękka. Studzimy.

Chleb kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i rumienimy grzanki.

Fetę również kroimy w kostkę.

Łączymy wszystkie składniki, polewamy sosem i bardzo delikatnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 16.07.2011 20:49
świetne !!!
dorota20w 22.03.2011 17:58
dziękuję :) po więcej zapraszam na http://smakuje.blox.pl
Gosia40 21.03.2011 11:16
super!
halinka1011 21.03.2011 08:22
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak