Sposób przygotowania

Z mąki, jajka i szczypty soli, zagniatamy ciasto. Cienko je rozwałkowujemy i kroimy w kwadraty. Na oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę. Dodajemy ją do zmielonych grzybów. Do nadzienia dodajemy bułkę tartą, jajko, sól i pieprz do smaku. Na każdym kwadracie ciasta nakładamy trochę nadzienia, kwadrat zlepiamy po przekątnej, łączymy brzegi powstałych trójkątów. Uszka wrzucamy do gorącej wody. Gdy wypłyną na wierzch są ugotowane.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    uwielbiam takie uszka;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    oj zjadłabym...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszna zupa
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    takie własnej roboty są najsmaczniejsze
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    kasienka23

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    mó młodszy brat za nimi nie przepada ale za to ja tak, mam ich wiecej zawsze w wigilię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !