Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa warzywna z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 3 szt
pietruszka 1 szt
ziemniaki 25 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
pomidor 1/2 kg
papryka 2 szt
mąka 2 łyżki
masło 2 łyżki
oliwa 4 łyżki
czosnek 1 ząbek
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
pieprz do smaku
sól do smaku
kostka rosołowa 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa warzywna z papryką

Marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w plasterki. Paprykę i pomidory oczyścić z nasion i pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę, włożyć pokrojone warzywa i chwilę poddusić. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę i ugotować w wodzie. Gdy ziemniaki będą miękkie dodać warzywa, wlać 4 szkl wody, dodać kostki rosołowe. Z masła i mąki zrobić zasmażkę, dodać do zupy, zagotować. Przyprawić do smaku czosnkiem, pieprzem, solą i przyprawą maggi. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 29.09.2011 22:38
lubie wszystkie potrawy z papryką,pycha !
Natalia/tubisiek 16.04.2011 08:13
pyszna :)
MAR3STA 21.03.2011 22:37
to na pewno smaczna zupka;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak