Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wieprzowa z pomarańczami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 50 dkg
pomarańcze 4 szt
masło 4 dkg
sól do smaku
cukier do smaku
likier pomarańczowy 1 kieliszek
Goździki całe Prymat 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wieprzowa z pomarańczami

Mięso opłukać i oprószyć solą i pieprzem,naszpikować gożdzikami i piec,pomarańcze obrać,jedną pozostawić do dekoracji,drugą pokroić w plasterki,z pozostałych wycisnąć sok,pieczeń podlewać sokiem z pomarańczy,w trakcie pieczenia dodać masło i pokrojoną pomarańczę,gdy już pieczeń będzie miękka,zlać sos,przetrzeć i dodać do niego likier,doprawić solą i cukrem do smaku,pieczeń pokroić w plastry,sos podać w sosjerce,smakuje z ryżem i surówkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak