Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcze 5 szt
białko 5 szt
cukier 4 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat
orzechy włoskie 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mus pomarańczowy

Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach wody i rozpuścić, pomarańcze obrać,miąższ zmiksować z częscią cukru,rozpuszczoną żelatynę dodać do zmiksowanych pomarańczy,z białek natomiast ubić pianę,dodając resztę cukru,gdy przecier pomaranczowy zacznie gęstnieć, dodać pianę,lekko mieszając,schłodzić przed podaniem i posypać orzechami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak