Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z tuńczyka z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron muszelki 15 dag
pieczarki 10 dag
groszek konserwowy 1/2 szkl
majonez 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia świeża 1 łyżka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z tuńczyka z makaronem

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić wystudzić. Tuńczyka podzielić na mniejsze kawałki. Pieczarki ugotować, ostudzić. Jajka i pieczarki pokroić w plasterki. Bazylię bardzo drobno posiekać, wymieszać z majonezem. Wszystkie produkty włożyć do miski, dodać odsączony z zalewy groszek, majonez, wymieszać. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 27.02.2012 23:17
super
MAR3STA 21.03.2011 22:38
dla mnie bomba;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak