Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki ze szpinakiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
szpinak 50 gram
ser feta 1/2 szt
olej 4 łyżki
czosnek 1 ząbek
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
białko

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki ze szpinakiem

Ser feta rozgniatamy widelcem i dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek,mieszamy stopniowo dodając olej tyle oleju żeby powstała kremowa pasta i przyprawiamy pieprzem i gałką.Szpinak myjemy ,suszymy i drobno kroimy.Rozkładamy ciasto francuskie i kroimy na 6 trójkątów, na każdym trójkącie smarujemy pastą serową i posypujemy szpinakiem.Trójkąty zwijamy od podstawy w rulonik i formujemy rogaliki.Rogaliki wkładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,smarujemy białkiem i pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku około 10 min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak