Sposób przygotowania

Indyka zalewamy winem i odstawiamy na noc do lodówki. Kapustę wrzucamy do garnka wraz z przyprawami i posiekaną cebulą oraz startą marchwią. Dodajemy obrane i podzielone na niewielkie części jabłko. Gdy zacznie całość wrzeć dorzucamy indyka wraz z zalewą. Gotujemy przez 2 godziny na małym ogniu. W razie potrzeby dolewamy wody.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    z jabłkiem kiszona kapustka, niezłe połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    świetny bigos;)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    daria899

    dobry
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !