Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Królik w piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

królik 1 sztuka
masło 1 łyżka
piwo imbirowe 250 ml
sól do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Królik w piwie

Królika wyporcjować - tylko udka, reszta na rosół -umyć i osolić.Na patelni rozgrzać masło i zrumienić mięso na złoty kolor, przełożyć do naczynia żaroodpornego razem z powstałym sosem oprószyć Vegetą podlać piwem i piec w piekarniku do miękkości . Podawać mięso polane powstałym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak