Sposób przygotowania

Boczek pokroić w plastry. Ułożyć na blasze z piekarnika, posypać mieloną słodką papryką i wstawić do piecyka nagrzanego do temperatury 200ºC na kilka minut (boczek musi się zrumienić). Wyjąć na papierowe ręczniki, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

Warzywa umyć i osuszyć. Cebulę i ogórka obrać. W szklanej misie układać kolejno warstwami: połowę posiekanej kapusty pekińskiej, ogórek pokrojony w plastry, piórka cebuli, plastry pomidora, plastry rzodkiewki, pozostałą kapustę pekińską, majonez, ser żółty starty na tarce o drobnych oczkach, ketchup i na samym wierzchu - chrupiący boczek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    zrobię sobie taką;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Misiek1

    chrupiący boczek - poproszę porcje:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gosia40

    z boczkiem nie jadłam, a wygląda smacznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel6

    fajna taka sałatka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marzena40

    pewnie przepyszna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    z pewnością smaczna !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !