Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi obsmażane z pasztetową

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
jajko 1 szt
olej 1 łyżka
tłuszcz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi obsmażane z pasztetową

Z podanych składników zagnieść gładkie ciasto. Rozwałkować ciasto na placki i szklanką wycinać kółka. Na krążki ciasta nakładamy farsz, składamy na pół i dokładnie zlepiamy. Pierogi gotować we wrzącej i osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju. Gotowe pierogi wyjmować łyżką cedzakową, osączyć i obsmażyć na tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tetiana 15.01.2012 14:45
jeszcze z pasztetową nigdy pierogów nie robiłam-ciekawy pomysł!
gusia1000 03.05.2011 20:29
Lubię takie pierogi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak