Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIECZEŃ WIEPRZOWA DUSZONA Z CEBULĄ

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 10 g.
cebula 2 sztuki
tłuszcz - -
kminek - -
- do smaku
wieprzowina 0,7 (z kością)

Przepis i sposób przygotowania na: PIECZEŃ WIEPRZOWA DUSZONA Z CEBULĄ

Mięso posypać solą i mąką, a następnie zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu.


Cebulę drobno posiekać na talarki, dodać do mięsa, dodać parę łyżek wody.
Całość posypać kminkiem, dusić pod przykryciem do uzyskania miękkiego mięsa (dodawać co jakiś czas wody, jeżeli wyparuje).
Po upieczeniu wyjąć mięso na półmisek, pokroić i polać powstałym sosem cebulowym.

SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 21.09.2011 12:14
smakowite;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak