Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, na końcu wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem do pieczenia, piec ok. 40 min w temp. 160-180 C. Pozostawić do wystygnięcia.
Ananasa odłożyć, na soku ugotować budyń: połowę soku zagotować, w drugiej połowie roztrzepać żółtka z mąką i galaretką w proszku, zagotować. Ostudzony letni budyń połączyć ze śmietanką ubitą z pudrem. Masę wylać na ciasto, na schłodzone ciasto wyłożyć plastry ananasa i zalać galaretką.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !