Sposób przygotowania

Fasolkę osączyć na sitku, przelać zimną wodą- odstawić.
Ananasa rónież osączyć z soku pokroić na kawałeczki,ogórki pokroić w cieniutkie aseczki, cebulę dymke pokroić w talarki, mortadele pokroić również w cieniutkie paseczki.
Sos : jogurt wymieszać z majonezem, dodać 3-4 łyżki zalewy z ananasa, przyprawic curry, solą,pieprzem i odrobinką cukru.
Makaron ugotować, wymieszać z fasolą, ananasem,ogórkiem,cebulką i mortadelą.
Zalać przygotowanym sosem, odstawić na ok 30 min. aby składniki przegryzły się ze sobą. Plastry boczku przekroić na pół, podsmażyć. Sałątkę udekorować podsmażonymi plastrami boczku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !