Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz pasterski

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 600 gram
olej 5 łyżek
sól 1 łyżeczka
papryka mielona 1 łyżka
bulion drobiowy 1/2 litra
pomidory 4-6 sztuk
papryka zielona 2 sztuki
cebula 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz pasterski

Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Olej rozgrzać w rondlu, podsmażyć mięso i cebulę. Oprószyć solą i mieloną paprykę, wlać bulion. Dusić przez 45 minut na małym ogniu. Papryki oczyścić, umyć, pokroić w paski. Dodać do gulaszu, dusić jeszcze 10 minut. Pomidory sparzyć, obrać, pokroić. Dodać do gulaszu, dusić 5 minut. Przyprawić. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 03.01.2014 16:43
Ciekawy przepis :)
IwonaKa 01.10.2013 12:28
z cielęcinki,mniam
sara1 24.09.2013 08:16
może smakować
Pani Domu 19.09.2013 13:59
muszę wypróbować
cooleczka 06.03.2013 09:34
brzmi wybornie
Maniek2 26.08.2012 17:28
fajny
Norgiusz 23.08.2012 09:06
pycha
Wafelek2601 10.06.2012 12:04
Super
Grazyna0211 14.12.2011 15:23
świetny
Robert10 06.11.2011 13:28
zapowiada się pysznie
RenataZ-et 02.11.2011 15:14
bardzo dobry gulasz
Seba 20.09.2011 09:24
pycha
Rybciia 01.09.2011 22:08
pycha;)
ewaa 26.08.2011 22:45
smaczny
Iwona51
Iwona51 20.08.2011 09:56
super
ziutula
ziutula 11.08.2011 14:41
lubię gulasz a cielęcinika wyborna..
Mariusz10 20.07.2011 22:52
lubię cielęcinkę
Ewelina38 22.05.2011 19:38
to musi być bardzo smaczne
Wojtek8 18.05.2011 12:40
super
Grażyna13 17.05.2011 11:18
Pyszny !
gacopierz23 11.04.2011 22:46
smaczny
Ania67 26.03.2011 20:38
ciekawy
MAR3STA 21.03.2011 21:16
wspaniały ten gulasz;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak