Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z galaretkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajek 6
cukru 1 szkl
mąki 1 szkl
proszku do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1 litr
margaryny 2 kostki
kolorowe galaretki 4
posypka kolorowa
krem do karpatki 2

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z galaretkami

Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka i wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Piec ok. 30-40 min w temp. 160-180 C, wystudzony biszkopt przekroić na pół, nasączyć.
Rozpuścić galaretki w zmniejszonej ilości wody niż podano na op, wystudzić, zastygnięte pokroić w kostki.
Ugotować kremy, ostudzone zmiksować z margaryną.
Masę podzielić na poł, do jednej części dodać kostki galaretek (trochę zostawić do dekoracji), na biszkopt wyłożyć masę z galaretkami, przykryć drugim biszkoptem, boki i wierzch tortu posmarowac kremem, przyozdobić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 15.07.2011 16:57
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak