Sposób przygotowania

Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka i wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Piec ok. 30-40 min w temp. 160-180 C, wystudzony biszkopt przekroić na pół, nasączyć.
Rozpuścić galaretki w zmniejszonej ilości wody niż podano na op, wystudzić, zastygnięte pokroić w kostki.
Ugotować kremy, ostudzone zmiksować z margaryną.
Masę podzielić na poł, do jednej części dodać kostki galaretek (trochę zostawić do dekoracji), na biszkopt wyłożyć masę z galaretkami, przykryć drugim biszkoptem, boki i wierzch tortu posmarowac kremem, przyozdobić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !