Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać 3 łyżki posiekanego masła, jajko, wlać 1/2 szkl zimnej wody, zagnieść ciasto i pozostawić w chłodne miejsce na 30 minut. Ugotowane ziemniaki przegnieść przez praskę. Cebulę drobno posiekać, zrumienić na łyżce masła, dodać do ziemniaków. Ser pokruszyć, połączyć z ziemniakami, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Ciasto pierogowe rozwałkować na stolnicy, wycinać krążki, na każdy nakładać łyżkę farszu, składać ciasto na połowy i zlepiać brzegi. Tak przygotowane pierogi smażyć na głębokim tłuszczu.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Moje ulubione!
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    moje także, zjadłoby się choć jednego;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    są pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    wyglądają pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    andzia123

    rewelacja
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają zachęcająco.
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    uwielbiam :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    wiola333

    bardzo smaczny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !