Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz po królewsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar drobiowo-wołowy 1,5 l
śmietana 100 ml
buraki 400 g
porzeczek 150 g
szynka wędzona 100 g
jajko 2 sztuki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
sok z cytryny 1 sztuka
majeranek 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz po królewsku

buraki umyć oczyścić ugotować wyjąć obrać na tarce połączyć z porzeczką i wywarem oraz przyprawami chwilę pogotować i zostawić na 3 godziny połączyć ze śmietaną wymieszanymi z żółtkami i szynką pokrojoną plasterki doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak