Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wołowina z grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina bez kości 1 kg
grzyby suszone 3 dag
mąka 2 łyżki
cebula 3 szt
smalec 4 łyżki
ziele angielskie 10 nasion
czosnek 2 ząbki
Przyprawa curry orientalna Prymat 2 łyżeczki
paparyka mielona do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietanka 3 łyżi

Przepis i sposób przygotowania na: Wołowina z grzybami

Mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem i mąką, zrumienić na smalcu. Następnie dodać drobno posiekaną cebulkę, zeszklić. Podlać odrobiną wody, dodać namoczone i pokrojone grzyby, ziele angielskie, dusić pod przykryciem do miękkości. Pod koniec duszenia dodać pozostałe przyprawy, połączyć ze śmietanką, wymieszać. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 15.07.2013 12:54
Świetne połączenie.
Seba 10.11.2012 11:04
pycha
accee 20.03.2011 19:37
Super
patusia 20.03.2011 19:05
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak