Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka z kiszoną kapustą cebulą i z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat
pieczarki 20 dag
cebula 3 szt.
miód 3 łyżki
czosnek 1 ząbek
olej 2 łyżki
wino czerwone 1 kieliszek
kapusta kiszona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka z kiszoną kapustą cebulą i z pieczarkami

Żeberka nacieramy przyprawą do żeberek.
Marynata :wino, miód, czosnek i olej. Mieszamy olej, wino i płynny miód dodajemy czosnek. Polewamy żeberka, kroimy cebulę w kostkę i posypujemy mięso. Odstawiamy na noc w chłodne miejsce.
Żeberka z cebulą przekładamy na patelnię, aby je podsmażyć.ciepła marynatę przekładamy do naczynia żaroodpornego.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Polowe układamy w naczyniu żaroodpornym, następnie układamy żeberka i przykrywamy pozostałymi pieczarkami, na wierzch kładziemy kiszoną kapustę. Naczynie wstawiamy na 150stopni C i pieczemy na ok. godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.03.2011 16:17
znakomite danie;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak