Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czerwona kapusta z ziemniakami, jabłkiem, kostkami rosołowymi i cukrem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 3 szt
cebula czerwona 2 szt
jabłka 2 szt
kostka rosołowa 2 szt
cukier 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżka
kapusta czerwona 1/2 główki

Przepis i sposób przygotowania na: czerwona kapusta z ziemniakami, jabłkiem, kostkami rosołowymi i cukrem

Cebule kroimy w kostkę, kapustę szatkujemy. Smażymy ok.15 minut na tłuszczu na małym ogniu. Dodajemy cukier. Z kostek przygotowujemy bulion. Jabłka i ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Wkładamy do bulionu i dodajemy liść laurowy, gotujemy przez ok.15 minut. Dodajemy kapuste z cebulą i doprawiamy do smaku. Gotujemy kolejne 15 minut. Pod koniec gotowania należy dodać sok z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak