Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

barszcz podhalański

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kefir 3 szklanki
śmietana 100 ml
boczek wędzony 300 g
kiełbasa 250 g
jajko 4 sztuki
mąka 2 łyżki
chrzan tarty 50 g
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: barszcz podhalański

buraki umyć zalać wodą ugotować wyjąć wywar połączyć z mąką wymieszaną z małą ilością zimnej wody zagotować połączyć ze śmietaną wymieszaną z dwoma żółtkami i kefirem roztrzepać trzepaczką dodać jajka ugotowane pokrojone w cząstki chrzan boczek i kiełbasę pokrojoną w kostkę doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 20.03.2011 18:53
uwielbiam taki barszczyk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak