Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makaron domowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
mąka tortowa 200 gram
woda 1 łyżka
oliwa 1 łyżeczka
sól szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron domowy

Mąkę ok. 150 g wsypać do miski, wbić jajka dodać wodę,oliwę i sól i połączyć razem.przełożyć na stolnicę i zagniatać podsypując pozostałą mąką aż ciasto będzie elastyczne. Rozwałkować - musi być bardzo cienkie i pozostawić na lnianym ręczniku do przesuszenia. podzielić ciasto na pół, złożyć razem i pociąć w pasy szerokości ok. 4 cm.pasy poukładać jeden na drugim i cieniutko pokroić. pokrojony makaron rozłożyć na ręczniku i pozostawić do całkowitego wysuszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rzenia15 24.02.2011 10:35
pycha
Emilia22 15.09.2010 09:34
super wygląda
sloneczko1 04.07.2010 19:40
Zdjęcie drugie nie jest odpowiednikiem mojego makaronu. Kolejne zdjęcia przedstawiają etapy wykonania makaronu aż do ugotowanego w rosole

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak