Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kieszonki z kukurydzą i porem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

por
ser żółty
kukurydza

Przepis i sposób przygotowania na: Kieszonki z kukurydzą i porem

Składniki:

schab na 5 porcji
kukurydza z puszki
ser żółty
por
sól ziołowa
6 ząbków czosnku
pieprz
jajko
bułka tarta

Przygotowanie:

Każdy z kotletów cienko rozbijamy, nacieramy solą ziołową, a następnie każdy kawałek mięsa posypujemy startym serem, kukurydzą i pokrojonym w półplasterkiem porem (wg uznania). Kotlety składamy na pół i spinamy wykałaczkami. Przeciśnięty czosnek mieszamy z pieprzem i solą ziołową, a następnie układamy po 1 stronie kotletów. Panierujemy w jajku i bułce i smażymy na rumiany kolor po obu stronach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 07.03.2012 19:29
super
magical66 28.03.2011 09:05
ciekay przepis
mysza666 25.03.2011 23:15
uwielbiam takie mięsko z niespodzianką
Katarzyna/kate1980 24.03.2011 20:23
pyszności
Krystyna32 24.03.2011 07:21
świetny przepis
Mati13 23.03.2011 18:56
smakowite
agnieszka137 23.03.2011 10:53
super pomysł :)
patusia 20.03.2011 19:06
Wyglądają zachęcająco :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak